Wall Street naar nieuwe records nu coronasteun Biden rond is

 ©  REUTERS

Bron: BELGA

De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met nieuwe records gesloten. Beleggers op Wall Street reageerden verheugd op het nieuws dat de nieuwe coronasteun van de Amerikaanse president Joe Biden een feit is.

Biden zette een dag eerder dan gepland zijn handtekening onder het pakket maatregelen ter waarde van 1.900 miljard dollar, waarmee de president de Amerikaanse economie door de coronacrisis hoopt te loodsen.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent hoger op 32.485,59 punten en de S&P 500 won 1 procent tot 3939,34 punten. Techgraadmeter Nasdaq steeg 2,5 procent tot 13.398,67 punten.

Biden ondertekende de wet op een bijzonder moment. Het is namelijk een jaar geleden dat in het land voor het eerst sprake was van een coronalockdown. De miljarden zijn bedoeld voor het bekostigen van vaccins en medische hulpmiddelen, en ook voor financiële noodhulp aan gedupeerden die hun baan zijn kwijtgeraakt, aan bedrijven en aan lokale overheden. Het Huis van Afgevaardigden stemde woensdag al in meerderheid voor de wet nadat eerder al de Senaat akkoord ging met het plan.

Ook Europa

Eerder op de dag eindigden de Europese beurzen ook al in de plus. Daar viel het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om het tempo waarin obligaties worden opgekocht “aanzienlijk” op te voeren, goed bij beleggers. Ook verwerkte de aandelenmarkten het nieuws dat in de Europese Unie een vierde coronavaccin is toegelaten, namelijk het vaccin van Johnson & Johnson.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten