Parijs-Nice heeft alternatief parcours klaar: wedstrijd eindigt zondag met etappe van 92 kilometer

 

 ©  BELGAIMAGE

Organisator ASO heeft een alternatief parcours klaar voor de slotetappe van Parijs-Nice. Nu finishen op de Promenade des Anglais in Nice niet mogelijk is, wordt gekozen voor een etappe in het hinterland, nauwelijks 92 kilometer lang. ASO heeft de wijziging van het parcours intussen bevestigd via de website.

LIVE. Volg de zesde etappe van Parijs-Nice hier van begin tot einde!

LEES OOK. Parijs-Nice komt op slotdag niét aan in Nice en zoekt alternatieve route, ook Via Roma in Milaan-Sanremo onder druk

De zondagetappe start in Plan du Var, een dertigtal kilometer van Nice. Van daaruit gaat het naar Levens waar een circuit van 36 kilometer twee keer moet worden afgelegd. De renners moeten in totaal drie keer over de Col de Duranus en finishen na 92 kilometer.

Ook de etappe van zaterdag wordt licht aangepast. De start ligt niet in Nice maar zal in Le Broc worden georganiseerd. Het is de burgemeester van Nice zelf die het nieuws bekendmaakte bij de Franse radio en werd intussen bevestigd door organisator ASO.

Opgeluchte renners

De renners toonden zich vanochtend alvast tevreden met het nieuwe parcours. “Het is niet dat ik op het oude parcours iets had kunnen uitrichten”, zei Sep Vanmarcke. “Ik ben gewoon blij dat we kunnen koersen, al had ik met het oog op de klassiekers graag wat kilometers gereden.”

Ook Thomas De Gendt, aanvaller bij uitstek, sloot zich aan bij de mening van zijn collega. De jarige Tiesj Benoot hield nog een slag om de arm: “Ik heb het nieuwe parcours nog niet gezien maar ik ga er vanuit dat de zwaarte van het parcours gelijk zal blijven”, klonk het. “Ook voor de etappe van zaterdag blijft het zwaarste deel behouden. Zondag gaan we van 110 kilometer naar 92 kilometer, dat is ook niet zo’n groot verschil. Maar nogmaals, ik heb het nieuwe parcours nog niet bekeken.”(Hugo Coorevits)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten