KMI waarschuwt: “Zaterdag opnieuw stormachtig weer”

 

“Zaterdag trekt een actieve storing over ons land, gevolgd door felle buien met lokaal kans op onweer en stofhagel”, klinkt het bij het KMI. Het weerinstituut kondigt opnieuw code geel aan.

“Het wordt zaterdag erg winderig met rukwinden die kunnen oplopen van 80 tot lokaal 90 kilometer per uur of iets meer bij een onweer. In de loop van de late namiddag en avond zwakt de wind geleidelijk aan af.”

Het weerinstituut kondigt opnieuw code geel aan. Dat betekent dat er veel wind wordt verwacht waarbij plaatselijke overlast of schade mogelijk is en het verkeer enige hinder kan ondervinden. Het KMI vraagt waakzaam te zijn.

Donderdag trok ook al een storm over ons land. Daarbij werd heel wat stormschade genoteerd. In Aalter viel een dode en een zwaargewonde toen twee wandelaars onder een boom terechtkwamen.

Nummer 1722

Het nummer 1722 blijft actief wegens kans op felle buien en lokaal onweer zaterdag. Iedereen die hulp van de brandweer nodig heeft, kan een beroep doen op dit nummer. Binnenlandse Zaken activeerde het nummer woensdag al wegens risico op storm of wateroverlast. U kan het nummer 1722 bellen als u hulp van de brandweer nodig heeft, maar er geen risico is op levensgevaar. Als er wel iemand in gevaar verkeert, dan moet u het noodnummer 112 bellen. Sommige brandweerzones hebben ook een digitaal formulier beschikbaar. Het digitaal formulier wordt met dezelfde prioriteit behandeld als een telefonische oproep.

(thv)

LEES OOK

Nu in het nieuws