Victor Campenaerts na stevige prestatie in zesde etappe Parijs-Nice: “Ik heb mij geamuseerd”

© BELGA

In de zesde etappe van Parijs-Nice kwam Primoz Roglic als eerste over de streep, maar het was Victor Campenaerts die het mooie weer maakte deze rit. Na meerdere ontsnappingspogingen kon Campenaerts samen met nog wat kompanen wegrijden van het peloton. De vluchters werden één voor één gepakt door het peloton, maar dat deert onze landgenoot niet. “Ik had goede benen vandaag, ik heb aanvallend kunnen rijden.”

WA, HC

Zo een dagje in de ontsnapping is eens wat anders voor Victor Campenaerts. “Op papier leek het wel een breakaway-day dus ik wilde er graag bij zijn”, vertelde Campenaerts. “Maar het duurde misschien iets te lang voor we vertrokken.” De ontsnapping gebeurde bergop na 45 kilometer fietsen samen met Lutsenko en Hivert.

Uiteindelijk werden alle vluchters gepakt, het peloton was dan ook nooit echt ver weg: er zaten stevige klimmers in het ontsnappingsgroepje van Campenaerts, dus veel ruimte kregen die niet. “Ik hoopte dat we op de afdaling konden profiteren, maar ze zaten een minuut achter ons en we moesten nog bergop. Dan weet je hoe laat het is.”

Hoewel de ontsnapping mislukte zat alles mee, wat Victor Campenaerts betreft. Zelfs over het weer kon hij positief zijn. “Het weer was beter dan gewoonlijk in Parijs-Nice”, zei Campenaerts. “Het was ideaal om me voor te bereiden op het voorjaar.”

Volgens Campenaerts is het ook zeker niet de laatste keer dat hij zo een initiatief neemt. “Ik probeer offensief te koersen want als ik hier in het peloton blijf zitten gaat er niet veel van komen”, zei Campenaerts. “Ik ga blijven proberen en hopelijk lukt het dan in een van de klassiekers.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten