Zwaargewicht Tyson Fury drinkt bier om aan calorieën te komen in afwachting van titelgevecht

 ©  REUTERS

Het wachten heeft lang genoeg geduurd voor topbokser Tyson Fury. Het gevecht tegen Anthony Joshua heeft nog steeds geen datum en voor Fury is de maat vol. Naar eigen zeggen eet hij heel weinig maar drinkt hij acht à twaalf glazen bier per dag om zo aan zijn calorieën te komen.

Wannes Averhals

Of Fury de waarheid spreekt valt te betwisten. De Brit ziet er scherper uit dan ooit dus misschien is deze uitspraak eerder een truc om er voor te zorgen dat er sneller een datum wordt geprikt. “Het is aan de promotors om alles te regelen”, zegt Fury. “Ik ben slechts een bokser.”

Fury zelf heeft inderdaad weinig te maken met de administratieve kant van het gevecht en weet ook niet echt wat er speelt. Het zwaargewicht zit namelijk niet op sociale media. Maar ondanks onzekerheid over de datum, denkt The Gipsy King wel dat het gevecht er zal komen. Maar het zal nog niet voor direct zijn. “Voorlopig ben ik gestopt met trainen. Ik ben op vakantie”, aldus Fury.

Het laatste gevecht van Tyson Fury was op 22 februari 2020. De Brit nam het voor de tweede keer op tegen Deontay Wilder nadat het eerste gevecht in 2018 eindigde op een gelijkspel. Bij de rematch wist Fury wel te winnen door een TKO in de zevende ronde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten