Ronderenners geloven in eindzegekansen Van Aert in Tirreno-Adriatico

Wout van Aert. © LAPRESSE

Kan Wout van Aert deze Tirreno-Adriatico winnen? Wij vroegen het aan enkele ronderenners met naam en faam.

Tadej Pogacar (Tourwinnaar 2020): “Ik denk dat Wout zeker een kanshebber is. De aankomst van zaterdag ligt na een zeer lange klim, maar ik heb de indruk dat hij het daar goed zal doen. In de Strade Bianche en in de etappe van donderdag heb ik gemerkt dat hij supersterk is en prima kan klimmen. Zijn ploeg? Die kwam donderdag ook sterk voor de dag. Ze hebben toen de hele dag de etappe gecontroleerd.”

Egan Bernal (Tourwinnaar 2019): “Waarom zou Van Aert de eindzege niet kunnen nemen? Hij maakt zeker kans, maar veel zal afhangen hoe hij het weekend doorkomt. We zullen het hem zeker proberen moeilijk maken.”

Geraint Thomas (Tourwinnaar 2018): “Ik beschouw Van Aert als een van de favorieten. In de Tour bewees hij vorig jaar lang overeind te blijven in de echte cols. Indien nodig kan hij dinsdag in de tijdrit nog tijd goed maken. Zijn ploeg heeft misschien geen echte klimtrein mee, maar het is al vaker gebleken dat de leiderstrui vleugels kan geven aan ploegmaats.”

Simon Yates (Vueltawinnaar 2018): “Natuurlijk kan Van Aert deze Tirreno winnen. Hij kan immers alles. Het wordt zaak om in de bergrit weinig terrein te verliezen en hij zal in de rit van zondag aandachtig moeten koersen. Hij heeft de luxe dat hij niet moet aanvallen en gewoon zo lang mogelijk moet proberen volgen. In de Tour van vorig jaar hebben we al gezien dat hij bergop zeer lang kan meegaan.”

Thibaut Pinot (3de in Tour 2014): “Ik ben ervan overtuigd dat Van Aert deze ronde kan winnen. Hij verkeert misschien nog niet in de topvorm van vorige zomer, maar dat geldt ook voor de andere klassementsrenners. Stel dat hij in de bergrit van zaterdag toch tijd verliest, kan hij zondag en maandag nog gemakkelijk boniseconden nemen om met een gerust gevoel naar de tijdrit te trekken. De andere favorieten hebben die luxe niet.”

Romain Bardet (2de in Tour 2016): “Voor mij is Van Aert de topfavoriet. In de bergrit van zaterdag zullen ze er hem niet zomaar afrijden. De klim is lang, maar niet steil. De etappe van zondag ligt hem zeer goed. Op de steile klimmetjes beschikt hij over betere papieren dan de andere klassementsrenners. Die etappe is een soort van klassieker. Als zijn ploeg hem in de finale kan afzetten, zie ik niet in welke pure klimmer hem kan lossen.”  (bvc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten