Tiesj Benoot kijkt uit naar lastigste etappe Parijs-Nice: “Ik ga toch vooral mijn eigen koers rijden”

 

 ©  BELGA

Tiesj Benoot finishte vorig jaar als tweede op La Colmiane, de aankomst van vandaag . Dat creëert verwachtingen.

“Ik herinner me toch vooral de pijn in mijn benen”, lachte de kopman van DSM voor de start. “Maar het zijn toch vooral goede herinneringen. Ik kijk ernaar uit. Het is een klim die ik redelijk goed ken. We zijn er tijdens de Tour ook over gereden.”

Benoot verwacht een pittige etappe. “Het is een korte etappe dus dat gaat pikken. Het scenario? Ik denk dat Astana de sleutel van het wedstrijdverloop in handen heeft. Als zij van in het begin gaan koersen, kunnen ze Jumbo onder druk zetten. Maar Roglic heeft de sterkste ploeg in koers. Ik ga mijn koers niet afstemmen op Roglic. Ik ga gewoon mijn eigen koers rijden. De klim zelf is in de beginfase vrij steil maar daarna vlakt het af en heb je er baat bij om in het wiel te zitten.”

Wie ambitie heeft, zal zich vandaag moeten tonen. Benoot: “Ik heb het profiel van de etappe van morgen bekeken en die lijkt me een pak minder lastig dan de oorspronkelijke etappe. Het zal dus vandaag moeten gebeuren.”

De zege op La Colmiane ging vorig jaar naar Maximilian Schachmann. De Duitser van BORA hansgrohe staat opnieuw tweede in het klassement. “Maar of er vandaag iets mogelijk is, weet ik niet. Dat zullen we straks zien. Als ik er in de laatste vijf kilometer nog bij ben, ga ik zeker iets ondernemen. Maar het is de eerste lange beklimming voor mij dit seizoen. Dan weet je nooit hoe het lichaam zal reageren.”(hc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten