Tiesj Benoot in top vijf in Parijs-Nice: “Ik had nochtans last van mijn onderrug”

 ©  BELGA

Zesde in de daguitslag, vijfde in het klassement: Tiesj Benoot kende een meer dan behoorlijke dag in Parijs-Nice. Maar tegen Roglic viel eens te meer niets te beginnen.

“Ik had nochtans last van mijn onderrug en vond niet echt mijn ritme op de klim”, meldde Benoot na afloop. “Ik moest constant op mijn pedalen staan en dat heb ik op het einde bekocht. Op het einde wou ik nog iets proberen maar het zat er niet in. Roglic? Hij steekt er bovenuit. Op een aankomst als de deze valt er tegen hem niets te beginnen. En dan ook nog met die ploeg. Toen Kruijswijk tempo begon te maken, hing er nog vijf man in het wiel. Indrukwekkend.”

Ook Harm Vanhoucke (Lotto-Soudal) ging mee met de besten. “Ik mis nog wat explosiviteit om de laatste 4 km mee te gaan”, aldus de jonge West-Vlaming. “Ik ben dan ook tevreden met mijn top tien. In het begin van de etappe voelde ik me zelfs niet zo goed maar uiteindelijk kwam ik erdoor.”

Belgen in de vroege vlucht

Een kopgroep van dertien kleurde de dag. Daarbij ook enkele landgenoten, waaronder de onvermijdelijke Thomas De Gendt. Zijn vluchtgezel Gino Mäder werpt op vijftig meter van de finish pas gegrepen. “Die had blijkbaar een goede dag”, meldde de routinier van Lotto-Soudal. “Ik niet. Ik moest al redelijk snel passen op de slotklim. Het was ook al lastig om in de vlucht te geraken. Bovendien konden we nergens recupereren. Dat ik mee ben met de vlucht, is het positieve nieuws. Ik kon opschuiven in het peloton, dat lukte me gisteren niet. Het slecht gevoel kon niet blijven duren. Maar die anderen klommen beter dan mij. Morgen? Ik ken die klim niet. Volgens mij ben ik hem nog nooit omhoog gereden, wel naar beneden. Maar het zal morgen een serieuze koers worden. Ze gaan niet op Roglic blijven worden. Of ze zijn content met hun plaats, dat kan ook.”

Ook Laurens De Plus zat in de goede vlucht. “De eerste kilometers ging het snoeihard maar geraakte ik samen met ploegmaat Amador in de juiste vlucht. Mooie kopgroep trouwens met alle types renners mee vooraan. Maar het peloton besliste dat we niet voorop zouden blijven. Mijn niveau? Ik ben nog niet op mijn beste niveau, mis nog wat koershardheid. Ik heb daarvoor nog een paar koersen nodig. Mijn programma? Normaal Baskenland en de klassiekers! Ik wil vooral hardheid opdoen. Vroeger dacht ik dat ik zoiets niet nodig had maar het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat hoogtestages alleen niet volstaan.”

 (hc, gvdl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten