Primoz Roglic laat niets liggen in Parijs-Nice: “Waarom niet? Ik zag een kans om ritzege te pakken”

 

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Primoz Roglic laat geen kans onbenut in deze Parijs-Nice en boekte zaterdag zijn derde ritzege. “Mijn team heeft de hele dag hard gewerkt en ik zag een kans om te winnen, dus dacht ik: waarom niet?”, aldus Roglic na afloop.

Gino Mäder reed bijna de ganse dag in de aanval, maar de finish lag 15 à 20 meter te ver voor de Zwitser. Roglic pakte de zege en nog enkele bonificatieseconden waardoor hij nu leidt met 52 seconden voorsprong op Schachmann, de eindwinnaar van vorig jaar.

“Het was een korte, maar zware etappe”, lachte hij in het flashinterview. “Van bij de start lag het tempo heel hoog. Op het eind zat het allemaal dicht bij elkaar, maar gelukkig hielden we de controle en pak ik de zege.”

Ondanks zijn voorsprong en suprematie in deze Parijs-Nice, wil de Sloveen nog niet aan de eindzege denken. “Ik houd me nog niet bezig met de eindoverwinning. Er volgt nog een etappe. Ik moet gefocust blijven en hard blijven trappen. Het wordt opnieuw een korte rit en die zijn altijd gevaarlijk. We moeten met de ploeg onze job doen en gelukkig rijdt iedereen hier op een hoog niveau en dan zien we morgen/zondag wel. Het was alleszins al ‘fun’ om hier te koersen”, eindigde hij.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten