Iedereen gunde hem de zege, maar jonge Zwitser zag in laatste meters nog Roglic passeren: “Tranen in mijn ogen”

 ©  AFP

De 24-jarige Zwitser Gino Mäder (Bahrain Victorious) leek op weg naar de overwinning in de voorlaatste rit van Parijs-Nice op La Colmiane. Tot Primoz Roglic (Jumbo-Visma) zijn duivels ontbond en de aanvaller inhaalde in de laatste hectometers. “Ik dacht dat het voor mij was vandaag.”

Laurens Van Heuverswijn

LEES OOK. Meedogenloze Primoz Roglic geeft niets weg en wint ook ingekorte koninginnenrit in Parijs-Nice

De Zwitser was bijzonder emotioneel na zijn tweede plaats. “Ik had schrik dat ik een verkoudheid zou opdoen, zo snel kwam Roglic voorbij”, schudde hij het hoofd bij Cyclingnews. “In het eerste moment stonden de tranen mij in de ogen. Ik dacht dat het voor mij was vandaag. Als je de laatste twintig meter gepasseerd word door een vliegtuig als Roglic, dan ben je echt bijzonder teleurgesteld. Maar kijk, het was wel een mooie ervaring om de finale te rijden. Ik moet tevreden zijn. Roglic is een groot kampioen.”

Mäder en Roglic hadden achter het podium ook een kortje gesprekje. “Ik zei al lachend dat hij me de volgende keer moest laten voor wat ik ben. Hij zei: ‘Als je had gesprint, dan misschien’. Ik weet wat me te doen staat. Het is de kwaliteit van een echte kampioen: altijd willen winnen. Hij geeft geen cadeautjes aan rivalen. Uiteraard had ik gehoopt op zo’n cadeautje, maar het is nu eenmaal een kwaliteit van hem. Ik hoop op een dag dezelfde winnaarsmentaliteit te hebben. Chapeau.”

Mäder liet er geen twijfel over bestaan dat hij respect heeft voor wat Roglic deed. “Bravo, Primoz. Goed gedaan, maar de volgende keer zal ik sterker zijn.”

LEES OOK. Primoz Roglic laat niets liggen in Parijs-Nice: “Waarom niet? Ik zag een kans om ritzege te pakken”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten