Bear Grylls is van niets vies, maar één vraag durfde hij toch niet te stellen aan Obama

© Het Nieuwsblad

Wildernisexpert Bear Grylls dronk al het bloed van een schildpad, at rauwe geitentestikels en ging gretig aan de slag met de uitwerpselen van een beer. En dat vaak terwijl hij vergezeld wordt door een bekendheid. Maar tijdens de aflevering met voormalig president Barack Obama ging het volgens Grylls toch net te ver.

Ex-militair, survival-expert en tv-persoonlijkheid Bear Grylls heeft al veel meegemaakt. Zo brak hij ooit drie wervels toen zijn parachute niet openging en moest hij tijdens het maken van een van zijn tv-programma’s gered worden door medisch personeel. Hij was in shock gegaan nadat hij gestoken werd door een bij. Hij overleefde het, maar moest het programma wel verder presenteren met een erg opgezwollen gezicht. Ondanks al zijn straffe stunts, staat Grylls er toch vooral om bekend zijn eigen urine te drinken tijdens de vele programma’s.

Tijdens zijn programma Running Wild nam hij elke aflevering een andere bekendheid mee om hen te laten ‘proeven’ van het leven in de natuur. De aflevering waar hij Obama mee op pad nam, dateert al van 2015. Maar Grylls heeft nu toch wat meer details vrijgegeven over zijn avontuur met de president. “Een van de laatste vragen die het team aan Obama stelde was: ‘Sir, wat moeten we doen om u te overtuigen om uw eigen urine te drinken?”, zegt Grylls. “Ik ben toen tussenbeide gekomen en heb gezegd: ‘Jongens, dat is genoeg. Ik vraag hem niet om dat te doen. We gaan verder’.” Dat schrijft de Britse tabloid The Sun.  

LEES OOK