DAG 16. Zo organiseer je je keukenkastjes het best

Foto: Shutterstock

De grote lenteschoonmaak hoeft geen saaie opdracht te zijn en al helemaal geen huizenhoge taak waar de moed je bij in de schoenen zakt. Onze huishoudexpert Zamarra Kok deelt de taken netjes op en leidt je met nuttige tips in drie weken naar een kraaknette woonst.

Hoe staat de voorraad voedingsmiddelen erbij? Maak vandaag alle keukenkastjes leeg en controleer de uiterste houdbaarheidsdata, kijk of er geen ongedierte in de verpakking gekropen is en zet de oudste en geopende verpakkingen vooraan. Vaak is de houdbaarheidsdatum moeilijk zichtbaar. Als een product tegen de uiterste datum aanloopt, zet dat dan groot met stift op de verpakking of op een etiket bij de voorraadbus. Snuffel aan alle kruiden: ruikt het niet meer lekker, dan smaakt het ook niet lekker. Op planken kunnen pakken of blikken makkelijk achteraan terechtkomen: door het gebruik van een dienblad houd je beter overzicht. Het is ook handig om een voorraadlijstje te maken en dat aan de binnenkant van het keukenkastje te hangen, dan kun je in één oogopslag zien wat er in huis is.

AANGERADEN