Wolverhampton-doelman Rui Patricio krijgt knie in gezicht en moet per brancard van het veld, kritiek voor grensrechter

Foto: Pool via REUTERS

Liverpool is maandag met 0-1 gaan winnen op het veld van Wolverhampton na een goal van Diogo Jota. Na de wedstrijd was er veel te doen over een hoofdblessure van thuisdoelman Rui Patricio, die per brancard van het veld moest worden gevoerd.

De Portugese doelman kwam in het slot van de wedstrijd onzacht in aanraking met de knie van Conor Coady, zijn ploegmaat. Patricio bleef bewegingsloos liggen en moest per brancard van het veld worden gevoerd.

Na de wedstrijd kwam Wolverhampton-trainer Nuno Espirito Santo met geruststellend nieuws over zijn landgenoot. “Patricio is oké”, vertelde Nuno, zelf een voormalige doelman. “We hebben al met hem kunnen praten. Bij zo’n hoofdblessure maak je je snel zorgen, maar hij komt er wel bovenop.”

Na de wedstrijd klonk her en der kritiek omdat er aan de fase buitenspel vooraf zou gegaan zijn. De grensrechter paste de wait-and-seeregel toe en vlagde niet, met de wel erg stevige botsing tot gevolg. In totaal werden er bijna twintig minuten extra tijd bijgeteld.

Door Yanko Beeckman
AANGERADEN