Alleen genomineerden welkom bij Oscaruitreiking

 

 ©  REUTERS

Bron: BELGA

Zoals verwacht zal ook de uitreiking van de Oscars in de Verenigde Staten dit jaar wegens de coronapandemie plaatsvinden zonder publiek. Wel zijn de maandag aangekondigde genomineerden met één gast welkom op de twee locaties in Los Angeles waar de ceremonie is gepland.

Organisator de Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft maandag aan de ruim 9.000 leden laten weten dat alle festiviteiten rond de uitreiking zijn afgelast. Daaronder vallen ook de lunch voor genomineerden, die elk jaar een groepsfoto oplevert, en de officiële afterparty, de Governors Ball.

Eerder op de dag werd al bekend dat de ceremonie dit jaar wordt gehouden op in ieder geval twee locaties: het Dolby Theatre aan Hollywood Boulevard waar de festiviteiten normaal plaatsvinden, en in treinstation Union Station. Het is nog niet duidelijk welke onderdelen op welke locaties worden ingedeeld.

De Oscars worden op 25 april uitgereikt.

LEES OOK. Koen De Bouw en Johan Heldenbergh nemen het tegen elkaar op in de Oscars: films zijn genomineerd voor ‘beste internationale film’

LEES OOK