Greg Van Avermaet verlaat Tirreno-Adriatico met goed gevoel: “Gemotiveerd voor Milaan-Sanremo”

 

 ©  BELGA

Wout van Aert won de afsluitende tijdrit, maar ook Greg Van Avermaet sloot de Tirreno-Adriatico af met een goed gevoel. De kopman van AG2R-Citroën trekt met een goed gevoel richting Milaan-Sanremo: “Ik ben gemotiveerd om daar een goed resultaat te rijden.”

“Het was niet slecht”, vond Van Avermaet van zijn Tirreno-Adriatico. “Het was een heel zware Tirreno, met renners van een heel hoog niveau. Maar ik ben niet ontevreden over mijn conditie. Nu komen de grote klassiekers eraan. Ik ben heel gemotiveerd om een goed resultaat te rijden in Milaan-Sanremo. We zullen zien wat het wordt zaterdag.”

Gelukkige Pogacar

Na eindwinst in de UAE Tour heeft Tadej Pogacar nu ook zijn eerste eindzege in de Tirreno-Adriatico beet. “Dit is een geweldige start van het seizoen”, gaf de Sloveen na afloop toe.

Pogacar had met een voorsprong van 1:15 op Wout van Aert nog weinig te vrezen voor de start van de tijdrit, maar gaf toch nog eens het volle pond. “Ik voelde me wel wat vermoeid na de voorbije dagen”, gaf hij toe in het flashinterview. “Maar in de tijdrit zelf voelde ik me goed en heb ik nog eens alles gegeven. Het was een goede tijdrit en ik ben blij met mijn prestatie (hij eindigde als vierde). Ik had me goed voorbereid op deze snelle chrono en dat loonde onderweg.”

Pogacar legde de basis voor zijn eindwinst in de koninginnenrit naar Prato di Tivo, waar hij won. Hij bouwde zijn voorsprong daags nadien uit in de etappe met de vele ‘muurtjes’, die Mathieu van der Poel na een solo van 50 km op zijn palmares bracht. “Dit is een geweldige start van het seizoen en het toont aan dat ik goed heb gewerkt de voorbije winter. Nu ga ik wel wat rust moeten pakken om deze vorm te kunnen meenemen naar het voorjaar.”

De volgende wedstrijd van de Sloveen is de Ronde van het Baskenland, die op 5 april start. Daar zal hij zijn landgenoot Primoz Roglic voor het eerst dit seizoen treffen. Daarna staan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op het programma.”

 

 ©  LAPRESSE

Van der Poel: “Ik kwam voor een rit, het werden er twee”

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) blikt met twee ritzeges in Tirreno-Adriatico tevreden terug op zijn koersweek in Italië. “Ik kwam naar hier om één rit te winnen en het werden er twee”, zei hij na afloop. “Uiteraard ben ik daar heel tevreden mee.”

“Ik had een perfecte week en ik heb de goede vorm te pakken voor Milaan-Sanremo”, vertelde de Nederlander in het flashinterview na afloop van de slottijdrit.

Van der Poel blikte ook nog even terug op zijn solo van zondag, waarna hij minutenlang uitgeteld op de grond lag. “Ik denk dat iedereen toen wel gezien heeft dat ik heel diep ben gegaan in die etappe. Maar goed, op het eind onthoud je toch die tweede zege en daar ben ik heel blij mee. In de rit van maandag en de tijdrit van vandaag deed ik het wat rustiger aan en kon ik al wat recupereren.”

Dat is zeker geen slechte zaak met het oog op La Primavera zaterdag. “Milaan-Sanremo is een heel andere wedstrijd dan deze koers of de ritten die ik hier won”, aldus Van der Poel. “Tactisch kan je daar weinig lessen uit meenemen. Het is een totaal andere koers. Ten eerste is het een heel lange wedstrijd en dan heb je ook nog die twee beklimmingen op het eind. Ik moet het bekijken als een nieuwe koers.”

(hc, blg)

LEES OOK.Wout van Aert pakt tweede ritzege en wordt tweede in klassement Tirreno-Adriatico: “Net na de Tour-winnaar, dat is een mooie start”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten