Audi ontwikkelt geen nieuwe benzine- en dieselauto’s meer

Archiefbeeld Audi 

Archiefbeeld Audi ©  BELGA

De TelegraafBron: De Telegraaf

Audi stopt per direct met de ontwikkeling van benzine- en dieselauto’s. De ontwikkeling van auto’s met verbrandingsmotor is door de nieuwe strenge Europese ontwikkelingsnormen technisch te ingewikkeld, zegt Audi-baas Markus Duesmann in een interview met het Duitse vakblad Automobilwoche

Audi, het luxemerk van de Volkswagen-groep, ontvouwt donderdag haar toekomstplannen aan de media. Het interview met Duesmann verscheen dinsdag gelijktijdig met de presentatie van de definitieve jaarresultaten over 2020 van moederbedrijf Volkswagen. Duesmann laat weten alleen de huidige bestaande verbrandingsmotoren nog aan te passen aan nieuwe emissierichtlijnen. Het stoppen van de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren komt sneller dan gepland, maar volgens Duesmann valt er nauwelijks milieuwinst meer te behalen op verbrandingsmotoren.

De Audi-topman kondigt verder aan dat het merk alles op alles gaat zetten om aan de uitstooteisen van de Europese Unie te voldoen en grote boetes te voorkomen. Het merk uit het Duitse Ingolstadt wil in vijf jaar twintig elektrische modellen op de markt brengen. Daar zit naast de grote SUV e-tron en de dure e-tron GT sportwagen ook het kleinere betaalbare ’instapmodel’ SUV Q4 e-tron bij, dat in april al wordt gepresenteerd. “Dat moet voor veel mensen betaalbaar zijn”, zegt Duesmann. “De auto zal goed verkopen en zorgen voor flinke volumes.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten