Kleinzoon Johny Voners eert grootvader met single

 

 ©  Serge Minten

Vandaag is het exact een jaar geleden dat acteur Johny Voners overleed. Voor kleinzoon Tibo Polleunis (20) is dit het perfecte moment om de jazztrack ‘1945’ uit te brengen, een eerbetoon aan zijn grootvader.

Naast zijn overbekende rol als Xavier in FC De Kampioenen trad Johny Voners ook op als chansonnier. Ooit deelde hij het podium met zijn kleinzoon, Tibo Polleunis, die nu bezig is aan zijn laatste jaar aan de PXL Hogeschool in de opleiding muziek. Daar kreeg Tibo de opdracht om een song te schrijven in een genre naar keuze. De inspiratie was snel gevonden. “Ik dacht meteen: ik schrijf een nummer voor bompa. Niet lang na zijn dood ben ik beginnen te schrijven. Ik had geen referenties, ik heb niet naar andere songs geluisterd om inspiratie op te doen, maar ik schreef gewoon wat er in me opkwam.”

 

Het resultaat is de jazztrack 1945. “Voor mij heeft dat jaartal een dubbele betekenis: het is niet alleen het geboortejaar van bompa, maar toen kwam er ook een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Een heel positief jaar, dus staat mijn gelijknamig nummer voor het vieren van iets leuks. Ik hoop dat dit nummer ertoe zal bijdragen dat opa nooit vergeten wordt.”

1945 is een instrumentaal jazznummer, de kans dat het een megahit wordt, is vrij klein. Maar daar is het Tibo niet om te doen. “Ik breng dit voor mezelf uit. Al zou het wel mooi meegenomen zijn als het bij de juiste mensen terechtkwam.”

(jsm)

Het nummer 1945 is vandaag vanaf 10 uur te beluisteren op Spotify en Youtube.

Aangeboden door onze partners

Lees ook