Vlaams Belang kiest ex-bestuurder VRT als vervanger voor Jef Elbers bij VAF

Jef Elbers op een archiefbeeld van meer dan 20 jaar geleden. 

Jef Elbers op een archiefbeeld van meer dan 20 jaar geleden. ©  BELGA

In plaats van Jef Elbers schuift Vlaams Belang nu Dimitri Hoegaerts naar voor als vertegenwoordiger in de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Hoegaerts (48) is gemeenteraadslid in Brasschaat en de partner van Kamerlid Ellen Samyn. Hij zetelde eerder ook al in de raad van bestuur van de VRT. Dat maakt hem volgens de partij de geknipte vervanger voor Elbers, wiens kandidatuur maandag teruggetrokken werd na homofobe uitspraken.

Dimitri Hoegaerts. 

Dimitri Hoegaerts. 

Dimitri Hoegaerts heeft volgens Chris Janssens, fractieleider in het Vlaams Parlement, “bestuurservaring inzake het vastleggen van algemene strategie, meerjarenplannen en doelstellingen van een (semi-)openbare instelling”. Bovendien is hij als bestuurder bij VRT vertrouwd met de werking van het VAF. Hoegaerts is intussen ook voorgedragen als bestuurder bij het Vlaams Cultuurhuis ‘De Brakke Grond’ in Amsterdam.

De Vlaamse regering moet de nieuwe kandidatuur woensdag nog formeel bekrachtigen tijdens een (digitale) ministerraad, waarna de nieuwe raad van bestuur in principe als woensdagavond voor het eerst kan samenkomen. (mvdr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten