Franse sterrenchef deelt recept voor lentesoepje
© Shutterstock
De Franse driesterrenchef Guy Savoy, kok van de gelijknamige Savoy-restaurants in Parijs en Las Vegas, brengt binnenkort een nieuw boek uit. Dat is volledig gewijd aan soepjes, uiterst geschikt om op te slurpen in de lente. Eén van de recepten uit ‘Soupes de printemps’ deelt hij met de Franse Vogue en kun je zelf makkelijk maken.
Voor het soepje van Guy Savoy, wiens restaurant in 2020 werd verkozen tot het beste ter wereld door Forbes, heb je slechts vijf ingrediënten nodig. Het bundelt raketsla, geitenkaas en een ander - ietwat verrassend - seizoensgebonden bestanddeel: pollen. Een snufje zware peper van de molen en een scheut olijfolie.
Ingrediënten
Zo maak je de soep
1. Doe de rucola in een pan met gezouten water en laat 3 minuten koken.
2. Giet af in een vergiet en bewaar het kookwater.
3. Meng de rucola met een blender, samen met 1 liter kookwater en 3 eetlepels olijfolie.
4. Pureer in een slakom de verse geitenkaas met 2 eetlepels olijfolie en versgemalen peper.
5. Maak tussen twee eetlepels geitenkaasquenelles, giet de rucola-soep erover.
6. Bestrooi met het verse stuifmeel.
Japanse pannenkoekjes, ovenpasta en een veggie schotel waar ook je kinderen van smullen: recepten van Rani De Coninck
Waan je in het Oosten met streetfoodrecepten van het succesvolle Antwerpse restaurant Boker Tov
Verse fishburgers, een eigerecht om mee uit te pakken en een smeuïge crème brûlée-taart: straffe recepten van Sofie Dumont
Club Brugge staat te koop: Bart Verhaeghe en andere aandeelhouders willen club gedeeltelijk of helemaal verkopen
Amper 34, maar influencer An-Katrien koopt villa van 1,5 miljoen euro dankzij tv-programma
“Dit is echt geen verstandige zet”: militair expert over droneaanval op Moskou
Een helikopter met de trofee en team stand-by om podium naar Bosuil te voeren: alle middelden ingezet voor ontknoping titelstrijd
Olivier Vandecasteele samen met zijn moeder ontvangen door koning Filip