Philippe Gilbert is toch wat nerveus voor periode die eraan komt: “De kansen dat ik Milaan-Sanremo win? Eén op tien, hé”

Philippe Gilbert is toch wat nerveus voor periode die eraan komt: “De kansen dat ik Milaan-Sanremo win? Eén op tien, hé”

Foto: L'EQUIPE PRESSE SPORTS

Voorlopig wordt er op Twitter weinig tamtam gemaakt rond de hashtag #StriveforFive die Philippe Gilbert drie jaar geleden lanceerde. De in juli al 39-jarige Ardennees blijft ook low profile over zijn eigen kansen om met Milaan-Sanremo eindelijk het laatste van de vijf wielermonumenten binnen te halen. “De kansen dat ik win? Eén op tien, hé. Als je ziet hoe Van Aert en Van der Poel in topvorm zijn, dan weet je dat het moeilijk wordt”, aldus de veteraan van Lotto-Soudal.

Puur fysiek maak ik weinig kans tegen Van der Poel, Van Aert en Alaphilippe. Ze hebben nu eenmaal meer inhoud
Van der Poel, Van Aert en Alaphilippe kunnen vijftien pinten drinken en er daags nadien niets van voelen. Als ik dat op mijn leeftijd doe, ben ik er twee dagen niet goed van

Hoe evalueer je je eigen Parijs-Nice?

“Het was een beetje een atypische ‘Koers naar de zon’ met weinig wind, etcetera. Maar bon, achteraf gezien was het goed om het te doen. Voor mij was het een Parijs ...

AANGERADEN