Beerschot-Charleroi allicht verplaatst na vier nieuwe coronagevallen bij de Zebra’s

 

 ©  BELGA

Bij Charleroi testten woensdag vier nieuwe spelers positief op corona. Het virus greep al ernstig om zich heen bij de Zebra’s en met de nieuwe besmettingen ziet het ernaar uit dat de match tegen Beerschot (zaterdag 20u45) verplaatst moet worden.

Eerder deze week geraakte al bekend dat zes spelers en de volledige technische staf van Charleroi besmet waren met het coronavirus. Woensdag kwamen daar nog eens vier spelers bij: Guillaume Gillet, Gjoko Zajkov, Marco Ilaimaharitra en Joachim Imbrechts.

De kans dat het duel van de 31ste speeldag tussen Beerschot en Charleroi wordt uitgesteld, is dus nog groter geworden. Het coronaprotocol van de Pro League zegt immers dat vanaf zeven besmettingen wedstrijden mogen uitgesteld worden. Charleroi heeft die vraag alvast ingediend en de groepstraining van donderdag geannuleerd. De Pro League zal deze vraag tot uitstel meer dan waarschijnlijk aanvaarden.

Puzzelen

Het wordt voor de kalendermanager van de Pro League weliswaar puzzelen om een nieuwe beschikbare speeldatum te vinden. Volgende week is er een interlandbreak, nadien staan er nog drie speeldagen in de reguliere competitie op het progamma.

In principe moeten alle wedstrijden van de voorlaatste en de laatste speeldag op hetzelfde uur gespeeld worden en mogen er na deze wedstrijden geen inhaalwedstrijden meer ingepland worden. De Pro League liet al verstaan dat indien nodig alleen de laatste speeldag volledig simultaan zou afgewerkt worden. Dan zou Beerschot-Charleroi kunnen ingehaald worden tussen de voorlaatste en de laatste speeldag van de reguliere competitie, dat wil zeggen tussen 9 en 16 april.

LEES OOK