Dokkoon Kapueak, van plattelandsmeisje uit Thailand tot sterrenchef: “Als iemand mij ‘chef’ noemt, blok ik dat af”

Dokkoon Kapueak, van plattelandsmeisje uit Thailand tot sterrenchef: “Als iemand mij ‘chef’ noemt, blok ik dat af”

Dokkoon Kapueak veroverde de eerste Michelinster voor een Thais restaurant in België. Foto: Inge Kinnet

Van plattelandsmeisje uit Thailand tot sterrenchef. Voor iemand die zelfs nooit het plan had om een restaurant te beginnen, heeft Billies eerste gastvrouw van de maand het ver geschopt. Dokkoon Kapueak: “Als iemand mij ‘chef’ noemt, blok ik dat af. Ik hou gewoon van koken.”

De zaak is nog gesloten, maar het Michelin-plaatje hangt al te blinken bij Boo Raan in Knokke. Dokkoon Kapueak (38) – Koon voor de vrienden – bekijkt het nog steeds vol ongeloof. “We zouden die dag vergaderen ...

AANGERADEN