Wokken als een sterrenchef: zo doe je dat

Wie wil wokken zoals het hoort, snijdt alle groentjes op voorhand. — © Inge Kinnet
Wokken zoals het écht hoort? Sterrenchef Dokkoon Kapueak van Boo Raan in Knokke vertelt hoe het moet. Twee kernwoorden: doe het kort en krachtig.
1. Mise-en-place
Voorbereiding is het halve werk. Snij alle groentjes en zet klaar. “Alles gaat razendsnel in de keuken van Boo Raan. Als je het ’s avonds druk hebt kan je ook perfect de groenten eerder snijden en dan heb je zo je eten op tafel.”
2. Olie
Dokkoon zweert bij zonnebloemolie. “Want die olie is niet geparfumeerd en kan een hoge temperatuur aan. Een andere plantaardige olie gaat ook, maar bijvoorbeeld olijfolie heeft wel een smaakje. En olijven kennen we niet in de Thaise keuken.”
3. Heet
Eenmaal de olie in de pan moet je die héél heet laten worden. “En dan maar kort wokken en veel walsen met de pan. De groenten mogen niet verslappen.”
Lees ook
Onze drie driesterrenrestaurants vergeleken: hoeveel kost het, hoe lang moet je wachten en wat kan je er eten?
Chef Lode en zijn team klinken op kersverse Michelinster: “Ik ben mijn team heel dankbaar”
Belgisch icoon Comme chez soi ziet opnieuw Michelinster verdwijnen: “Vader is sprakeloos, en wij begrijpen het ook niet”
Video
Meer Lifestyle
Evi Hanssen schaamt er zich niet voor: “Velen moeten er niet aan denken, vinden het wat zielig, ik vind het heerlijk”
Deze betaalbare klussen doen jouw huis meteen in waarde stijgen
Kristel Verbeke: “Ik heb al meerdere mensen moeten loslaten. En ik kan je verzekeren dat de tijd niet alle wonden heelt”
Binnenkijken in het unieke torenhuis van Karen en Stijn in Herent, mét extra huisje in de achtertuin
Een pilletje en je hebt op slag meer energie: maar klopt dat ook en is het veilig? “Ga liever wandelen”