Chris Froome nam Belg mee op hoogtestage en keek zijn ogen uit richting Tour de France: “Iedereen is al zó goed”

 

 ©  AP

Terwijl Tadej Pogacar Tirreno-Adriatico op zijn naam schreef, zat Chris Froome op trainingskamp in Spanje. Daar volgde de viervoudige Tourwinnaar de koers met argusogen.

Vincent Van GenechtenBron: Cyclingnews

De Sloveense titelverdediger in de Ronde van Frankrijk van komende zomer imponeerde de voorbije weken in Italië. Pogacar deed lang mee in de Strade Bianche en sleepte met een ritzege de eindwinst in de Tirreno in de wacht. De kopman van UAE Team Emirates lijkt nu al opnieuw de te kloppen man te gaan worden in de Tour.

Froome wil daar graag een stokje voor steken en vertoefde in het gezelschap van onder andere Ben Hermans twee weken op Tenerife. Onze landgenoot noemde het “één van de beste hoogtestages ooit”. Wat volgt voor Froome is een deelname aan de Ronde van Catalonië, die komende maandag van start gaat.

“Lettend op de wedstrijden tot nu toe, lijkt het erop dat iedereen al vroeg in vorm is”, aldus de 35-jarige Brit. “Die voorjaarswedstrijden zijn niet meer wat ze ooit geweest zijn. Normaal gezien werden die gebruikt om de vorm op te bouwen richting grotere wedstrijden. Maar nu gaat iedereen meteen hard van start. Het niveau van die wedstrijd is zo hoog als dat in de Tour, dus het is misschien niet slecht dat wij hier op hoogte ons proberen klaar te stomen.”

Tenerife is de voorbije jaren altijd Frooms voorbereidingsplek geweest. “We zijn hier met een paar renners. Daryl Impey, Alex Cataford, Ben Hermans en mezelf. Dit is een groots trainingsblok voor ons, we maken echt veel en goeie kilometers. Daarnaast werken we ook aan onze kracht, op herhaling. Dat is nodig en ga ik de komende maanden blijven doen. En voor de rest van mijn carrière trouwens, om de balans (na zijn val in de Dauphiné twee jaar geleden, red.) weer terug te krijgen. Het doel is natuurlijk om klaar te zijn voor de Tour en daar opnieuw mezelf te zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws