Gucci verkoopt sneakers voor 10 euro, maar je kunt ze niet echt aantrekken

 

Het Italiaanse luxemodemerk Gucci heeft sneakers te koop voor amper 9,99 euro - een fractie van de prijs van de andere schoenen uit het gamma. Eén dingetje: je kunt de schoenen niet echt dragen, want het zijn virtuele exemplaren. Een foto maken om via social media te delen, kan uiteraard wel.

vwh

Gucci-ontwerper Alessandro Michele heeft voor het eerst een sneaker ontworpen die enkel digitaal verkrijgbaar is. Dat deed hij speciaal voor de Wit-Russische app Wanna, gespecialiseerd in virtuele pashokjes creëren met behulp van artificiële intelligentie. Onder meer sportmerken Reebok en Nike werken al samen met de app.

De schoenen van Gucci kregen de naam ‘Virtual 25’ mee, een naam die knipoogt naar het favoriete getal van Michele, staan tussen de keuzes om virtueel te passen. In tegenstelling tot de andere modellen staat er een slotje naast het flashy paar. Dat betekent dat je de allereerste digitale sneaker moet unlocken en dat kost je 10 euro. Daarna kun je foto’s en filmpjes maken en met de neon ‘schoenen’ pronken op sociale media.

 

LEES OOK