Diëtist Michaël Sels krijgt eigen kookprogramma op Njam!

 

 ©  Njam!

Culinaire zender Njam! heeft een nieuwe kok in zijn keuken gehaald. Diëtist en chef Michaël Sels krijgt vanaf 21 maart zijn eigen kookprogramma. Maar vergis je niet, hij gaat ons niet minder doen eten.

Eva De Poorter

Lekker lang leven heet het programma waarin Michaël Sels vanaf zondag 21 maart in de kookpotten gaat roeren. De bedoeling is om zijn passie en kennis voor gezond koken aan de kijkers over te brengen. Voor bijna een op de twee Belgen zorgt overgewicht immers voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekte, kanker en diabetes. Toch is het niet de bedoeling dat Sels – hoofddiëtist bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen – met het vingertje gaat wijzen. Wel gaat hij vertellen wat we wél mogen eten. En dat is meer, meer en meer. Geen dieetprogramma dus.

Hij zorgt voor recepten die makkelijk klaar te maken zijn thuis en biedt inspiratie voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. “Ik ben bijzonder blij dat ik vanaf nu ook op Njam! mensen kan inspireren om gezonder en bewuster met eten om te gaan”, zegt hij zelf. “In plaats van minder nodig ik alle kijkers uit om samen met mij voor meer te gaan. Je zal zien, de rest volg vanzelf.”

Bij de zender zijn ze tevreden dat ze Sels aan boord hebben kunnen halen om een antwoord te bieden op de vraag van de kijkers. “We voelden dat er behoefte was aan meer duidelijke informatie over gezonde voeding die wetenschappelijk onderbouwd is”, zegt Sofie De Greef, hoofd van Njam!. “Met Michaël halen we een nieuw gezicht in huis dat een expert is in de keuken en op het vlak van gezond eten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook