Denkt Jasper Philipsen even goed te doen als Mathieu van der Poel in De Container Cup en hoe heeft Stoffel Vandoorne zich voorbereid?

Vanavond trappen wielrenner Jasper Philipsen en racepiloot Stoffel Vandoorne officieel het tweede seizoen van De Container Cup op Play4 af. We interviewden beide Belgische topsporters vlak voordat ze de container instapten. Dat deden we trouwens met alle kandidaten. Hun video’s kan je elke dag bij ons bekijken.

Maarten Delvaux
 

 ©  BELGA

Jasper Philipsen (video bovenaan)

Wielrenner Alpecin-Fenix

Leeftijd: 23 jaar

Lengte: 1m77

Gewicht: 73kg

Hartslag in rust: 45

Palmares: Etappezeges in de Ronde van Spanje, Binckbank Tour en de Tour Down Under

Jasper Philipsen mag het tweede seizoen van De container cup op gang trappen. In de eerste reeks waren maar liefst tien van de vierentwintig deelnemende mannelijke topsporters wielrenners of veldrijders, in het tweede seizoen zijn er dat slechts twee: Philipsen en Tim Declercq. De sprinter van Alpecin-Fenix voelt dan ook de druk op de schouders om de eer van de coureurs hoog te houden. Vorig jaar eindigden met Mathieu van der Poel,Greg Van Avermaet en Oliver Naesen drie wielrenners op het podium. “Ik wil niet onderdoen voor mijn ploegmakker Mathieu, maar hij is een enorme atleet. Ik denk niet dat ik erbij ga geraken”, zegt Philipsen.

 

 ©  Daimler AG

Stoffel Vandoorne

Racepiloot voor Mercedes-Benz in de Formule E

Leeftijd: 29 jaar

Lengte: 1m79

Gewicht: 69kg

Hartslag in rust: 40

Palmares: Drie jaar actief als rijder voor McLaren Honda in de Formule 1, vice-wereldkampioen Formule E, resem zeges in o.a. de Eurocup Formule Renault en de GP2

Zijn racepiloten ook echte atleten of knapt de auto al het vuile werk op? Aan Stoffel Vandoorne omde clichés te ontkrachten in de container. Vandoorne reist momenteel de wereld rond voor de Formule E en als reserverijder bij Mercedes en het McLaren F1 team. “Ik heb totaal niet geoefend en ben niet voorbereid”, gaf Vandoorne vlak voor zijn deelname afgelopen winter toe. “Ik heb twee dagen geleden één aflevering gekeken om te zien hoe het er uit zag.” In het fietsen zou Vandoorne toch een stevige tijd moeten kunnen neerzetten. In Monaco trekt onze landgenoot regelmatig de bergen in met Michael Matthews en Richie Porte. “Maar dan is het voor hen wel een herstelritje en voor mij wel vrij lastig.”

Bekijk aflevering van De container cup met Jasper Philipsen en Stoffel Vandoorne vanavond om 19u50 op Play4.

Meer videos

Miljoenen kevers veroveren Argentijns dorp

Gluren bij BV's: iedereen is het beu

Indrukwekkende villa staat te koop, en vooral de garage tart de verbeelding

Onderzeese vulkaanuitbarsting in Stille Oceaan zo krachtig dat het zichtbaar was vanuit de ruimte

Postbode beleeft gênant moment tijdens ronde en ziet daarna pas de bewakingscamera bij huis: "Oh nee..."

Nu in het nieuws