Ierse bodyguard van Jasper Stuyven grinnikt: “Hij heeft minstens zeven of acht plaspauzes ingelast, ik moest hem vaak gaan halen”

 

 ©  AFP

Jasper Stuyven mag zijn overwinning in Milaan-Sanremo ook deels danken aan het harde werk van Ryan Mullen. De Ierse hardrijder, in 2017 derde op het EK tijdrijden, hield zijn kopman de hele dag uit de wind. En hielp hem vaak terug naar het peloton, want Stuyven blijkt heel vaak plaspauzes in te lassen.

Sam Varewyck en Bram Vandecapelle

LEES OOK.Wat een stunt! Jasper Stuyven verrast de topfavorieten en wint Milaan-Sanremo na late uitval

LEES OOK.ANALYSE. Jasper Stuyven verdiende te winnen omdat hij durfde te verliezen (N+)

“Ik ben vrij goed in het opvangen van wind. Jasper ging heel goed vandaag en ik probeerde hem de hele dag uit de problemen te houden. Ik leerde vrij snel dat hij graag veel plaspauzes neemt, dus ik moest vaak teruggaan om hem te halen”, lachte de Ier na de finish. “Hoe vaak hij dan is gaan plassen? Zeker zeven of acht keer, minstens. Maar we zijn allemaal superblij met deze zege. Voor Quinn Simmons (het 19-jarige talent van Trek-Segafredo, nvdr.) is dit zijn eerste monument, en hij zit meteen in de winnende ploeg. Het was een goede dag. En hopelijk gaan we van Jasper en Mads (Pedersen, nvdr.) nog profijt hebben de komende weken.”

Stuyven deed er zelf nog een schepje bovenop. “Acht keer plassen? Het was veel meer. Zeker dertien keer. Zelfs na de finish moest ik blijven plassen. Ik weet niet hoe het komt, maar als dit het resultaat is, hoor je mij niet klagen!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws