De grote ontgoocheling na de voorlaatste (?) kans voor Philippe Gilbert: “Geen gebrek aan goesting, wel aan kracht”

Foto: BELGA

Philippe Gilbert (Lotto-Soudal) heeft met Milaan-Sanremo een gaatje op zijn enorme palmares. De Waal probeerde ook in 2021 de lastig in te schatten koers te winnen, maar stootte op zijn limieten.

REACTIES. Caleb Ewan teleurgesteld met tweede plaats, Julian Alaphilippe had geen superbenen

“Ja, ik ben erg teleurgesteld”, aldus Philippe Gilbert, die zijn ‘Strive for Five’ wellicht ziet eindigen in Sanremo. “Dit is een snelle en lastig te controleren wedstrijd. Op het einde had ik te weinig energie om me te mengen in het positioneren. Ik zat vooraan en in principe is dat een simpele koerswet. Maar ik had de benen niet meer. We ondergaan de koers, ik zat te ver. Het was geen gebrek aan goesting, maar aan kracht. Het was snel afgelopen.”

“Het was niet mijn beste Sanremo, dat is zeker”, stelde de wereldkampioen van 2012. “Maar het is goed om deze wedstrijd in de benen te hebben in aanloop naar de komende weken. Ik ben teleurgesteld voor Caleb Ewan, die de overwinning ook verdiende. Ik was eerlijk gezegd verrast dat hij zo goed mee klom met de besten over de Poggio. Dat was mooi om te zien.”

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN