Christine Majerus maakt suprematie van ploeg af in Omloop van de Westhoek, Lotte Kopecky maakte er stevige training van

 ©  Foto Marc Van Hecke

Bron: BELGA

Christine Majerus heeft zondag de zege in de Omloop van de Westhoek-Memorial Stive Vermaut in geschenkverpakking gekregen van haar teamgenote Amy Pieters. De Nederlandse sprintte niet en liet de Luxemburgse kampioene als eerste over de meet in Ichtegem bollen. SD Worx kwam, zag en overwon in deze wedstrijd.

“Amy Pieters kwam bij mij en zei dat ik moest winnen”

“De koers begon heel nerveus en dat resulteerde in enkele valpartijen”, stelde Majerus. “We namen daarom het besluit ons met de ploeg helemaal vooraan te plaatsen. Wellicht daardoor scheurde het peloton. In het eerste gedeelte zat heel ons team. Amy Pieters en ikzelf maakten daarna deel uit van een nieuwe kopgroep die ontstond in volle finale. We voelden dat er meer inzat en daarom ging wij nogmaals versnellen op de kasseizone. Meteen hadden wij een mooie kloof en gaandeweg konden wij onze voorsprong nog verder uitbouwen.”

Uiteindelijk bleek dat de zege ging beslecht worden tussen twee teamgenoten. “Amy Pieters kwam bij mij en zei dat ik moest winnen. Het was een cadeau voor al het werk dat ik al voor haar had gedaan. Natuurlijk ben ik blij met dit geschenk. Het is een appreciatie voor mijn werk. Ik rijd nu donderdag ook Brugge-De Panne. Dan zal ik weer werken voor de ploeg. Vandaag waren wij oppermachtig met het team”, vervolgde Majerus.

“Christine verdiende deze overwinning”, verduidelijkte Amy Pieters nog. “Zij is volgens mij de grootste teamplayer. Ik rijd nu vijf jaar voor deze ploeg en al die tijd kon ik terugvallen op Majerus. Als je dan iets kan terugdoen, dan mag je daarover niet twijfelen. Daarom nam ik het besluit Christine voor te laten gaan en haar de zege te schenken.”

Lotte Kopecky maakte er een stevige training van

Tot tweemaal toe trachtte Lotte Kopecky, in het gezelschap van Jolien D’hoore, de kloof met de kopgroep te dichten. Daar slaagde ze evenwel niet in. De Belgische kampioene besloot er dan maar een pittige training van te maken, met de Oxyclean Classic Brugge-De Panne van komende donderdag in het achterhoofd. En natuurlijk blijven de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix de hoofddoelen van Kopecky. In de Omloop van de Westhoek werd ze uiteindelijk 12e voor de Belgische selectie.

“Ik heb tweemaal getracht de kloof met de vluchtersgroep te dichten, maar daar ben ik niet in geslaagd. Bij de laatste poging waren we met zes, maar toen was de kloof al veel te groot geworden. Dan bleven we maar doorgeven en maakte ik er een pittige training van”, meldde Kopecky. “SD Worx wist dat ze me in het oog moesten houden. Zij controleerden vandaag de hele koers. Donderdag start ik in Brugge-De Panne. Op zondag volgt Gent-Wevelgem. Dwars door Vlaanderen laat ik links liggen, maar dan komt de Ronde van Vlaanderen eraan. Daar heb ik natuurlijk een doel van gemaakt. En dan is er Parijs-Roubaix. Ook een koers die ik al heel lang met rood aangestipt heb. In die twee koersen wil ik echt wel een schitterend resultaat neerzetten. Met de huidige conditie moet dat wel lukken. Vandaag werd er echt pittig gekoerst met de wind tegen. Noem het maar meer dan een trainingstocht.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten