Na presenteren, acteren en Tiktok-filmpjes maken, ontwerpt Julie Vermeire nu ook een kledinglijn

Foto: Kris Van Exel

Is er iets dat Julie Vermeire (22) niet kan? Behalve presenteren, acteren en Tiktok-filmpjes maken, brengt ze weldra ook een kledinglijn uit. “Al is kleren ontwerpen nieuw voor mij.”

Hoewel haar televisiecarrière later dit jaar een hoge vlucht neemt bij SBS, kondigt Julie Vermeire nu ook een samenwerking aan met modelabel CKS. Daar brengt ze vanaf september een urban style kledinglijn uit die vrouwelijk en vooral erg draagbaar moet zijn. Op de kledij zal je de handgeschreven quote Soul shine terugvinden, die volgens CKS Vermeires persoonlijkheid weerspiegelt.

Vermeire haalde voor haar creaties de inspiratie uit haar dagelijkse leven. Ze kiest voor kleding waarin ze zichzelf graag ziet en die ze zelf graag draagt. De items zijn makkelijk onderling te combineren, zowel voor een sportieve als casual look. Met de items hoopt Julie vooral in de smaak te vallen bij tienermeisjes. “Ik ben fan van Belgische mode en ik vind het heel fijn om op deze manier ook mijn steentje bij te dragen aan lokaal en Belgisch kopen”, reageert Julie. “Mijn volgers situeren zich ook in Vlaanderen, dus ze gaan mijn collectie meteen kunnen kopen en dragen. Ik kijk er al naar uit om dat te zien in het straatbeeld.”

Na presenteren, acteren en Tiktok-filmpjes maken, ontwerpt Julie Vermeire nu ook een kledinglijn
Een paar schetsen uit de collectie van Julie Vermeire. Foto: CKS

Voor Vermeire was deze opdracht best een uitdaging. “Kleding ontwerpen is een nieuw en leerrijk proces voor mij. Die tekeningen, stoffen uitproberen, ik wist daar niets van. Maar CKS luistert naar mijn ideeën en mening. Ze begeleiden mij door het hele designproces. Ik ben heel benieuwd om de stuks in het echt te proberen.”

Manusje-van-alles

Julie wil duidelijk niet op één paard wedden. De dochter van Vlaanderens bekendste smoelentrekker Jacques Vermeire lijkt alomtegenwoordig. Als laatste winnares van Dancing with the stars, inmiddels al goed voor 222.000 volgers op Instagram, beleefde ze vorig jaar een kortstondige radiocarrière bij NRJ. Die gaf Vermeire op omdat ze flink wat tv-opdrachten kreeg bij Play4. Zo gaat ze het uithangbord worden van De redders, een soort Vlaamse Baywatch op het strand van Oostende. Daarin is eveneens haar vriend Laurens Dursin te zien, die ook opduikt in haar druk bekeken Tiktok-filmpjes. De reeks zou maar een van de projecten zijn die SBS haar heeft aangeboden.

Niet alleen Julie Vermeire, ook sterrenchef Marcelo Ballardin komt met een kledinglijn bij CKS. De Braziliaanse chef-kok die op VTM te zien was bij Mijn keuken mijn restaurant komt met een collectie voor de heren. Beide collecties komen in september in de winkels.

Door Tom Vets
AANGERADEN