Mogi Bayat “neus aan neus” met clublegende nadat een van zijn spelers blundert in Frankrijk

Bron © L'Equipe

Foto: BELGA

FC Nantes leek afgelopen weekend op weg naar een belangrijke overwinning tegen Lorient op de 30ste speeldag in de Ligue 1. Tot Armand Laurienté vlak voor de tijd de 1-1 scoorde. Het zorgde zowaar voor een opstootje in de loges, met Mogi Bayat in een hoofdrol.

Bayat werkte zich de voorbije jaren binnen bij de Franse club, die momenteel pas voorlaatste staat in de Franse competitie. Denk maar aan de deals voor Kara Mbodji en Renaud Emond, waarvan die tweede nog steeds bij Nantes actief is. Net als ex-Buffalo Moses Simon trouwens.

Maar Bayat zag zijn pupil Alban Lafont niet zo sterk voor de dag komen op de knal vanop zo’n 40 meter van Laurienté, die uitpakte met een vallende bal.

Het tegendoelpunt zorgde voor de nodige spanning in de loges van Nantes. Bayat kreeg het er aan de stok met clublegende Patrice Rio (72).

“We waren allemaal enorm teleurgesteld en ik riep hardop dat Lafont voor mij verantwoordelijk was voor het doelpunt “, aldus de gewezen Franse international. “Meneer Bayat, de manager die de doelman naar de club haalde, voelde zich aangevallen en daarna ging het volume de hoogte in.”

Beide heren zouden neus aan neus hebben gestaan, maar Rio wilde niet verder ingaan op het incident met de Belgische spelersmakelaar die een van de spilfiguren was in het gerechterlijk onderzoek ‘Propere Handen’. “De voorzitter heeft al genoeg problemen aan zijn hoofd, dus ik wil hem er niet nog meer bezorgen”, aldus de Fransman.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN