Puppy vastgebonden en achtergelaten aan station, politie zoekt eigenaar

Deze jonge zwarte hond was vastgebonden aan een paal aan het station van Diksmuide. Foto: PZ Polder

Diksmuide -

De politiezone Polder is op zoek naar de eigenaar van een jong hondje dat maandagavond werd gevonden aan het station van Diksmuide. De puppy was er vastgebonden aan een paal en werd wellicht achtergelaten.

Een buurtbewoner belde maandag om 19.15 uur naar de hulpdiensten omdat hij het tafereel niet langer kon aanzien: een kleine zwarte puppy stond al meer dan een half uur moederziel alleen op perron 1 van het station van Diksmuide. Bovendien bleek de jonge hond vastgemaakt te zijn aan een paal en was al die tijd niemand te zien in de buurt. Het heeft er dus alle schijn van dat het dier er harteloos werd achtergelaten. De buurtbewoner belde daarop de hulpdiensten op. De politie was snel ter plaatse en ontfermde zich snel om het dier. Ook de brandweer werd daarna gevorderd om de hond te komen ophalen. Het dier was zeer rustig en erg aaibaar.

Onderdak in asiel

“We weten niet wie de eigenaar is, want het dier bleek niet gechipt”, zegt commissaris van politiezone Thierry Logghe. “Het was vastgebonden aan een paal aan het station. Er is een vermoeden dat het dier werd achtergelaten. De hond kreeg voorlopig onderdak in een asiel. Daar zal het een tijd blijven om de eigenaar de kans te geven het dier alsnog te halen. Pas als dat niet zou gebeuren moet er verder gekeken worden wat er met de hond moet gebeuren.”

De politie kon het exacte ras van het dier niet achterhalen, maar volgens sommigen gaat het om een puppy herdershond. De politie verspreidde een opsporingsbericht. Kent u of bent u de eigenaar van deze hond neem dan contact op met de politiezone Polder op het telefoonnummer 051/51.00.00. De referentie van de opsporing is ME 001655/2021.

Door Jelle Houwen
AANGERADEN