Rohan Dennis opgelucht na eerste zege sinds WK 2019: “Moeilijke weg terug naar de top”

 ©  EPA-EFE

Rohan Dennis kroonde zich tot wereldkampioen tijdrijden in 2018 en 2019, maar sinds zijn tweede regenboogtrui in september 2019 wist hij niet meer te winnen. “Dit is een hele opluchting”, sprak hij dan ook na zijn tijdritzege in Catalonië.

Maarten DelvauxBron: BELGA

LEES OOK. Rohan Dennis maakt favorietenrol waar in tijdrit Ronde van Catalonië, Joao Almeida neemt leiderstrui over

“Het is erg mooi om opnieuw eens te winnen, dit betekent veel voor me. Het is een zware periode geweest en een moeilijke weg terug naar de top. Het is geweldig om opnieuw bovenop het hoogste schavotje te staan. Het team is me altijd blijven steunen, ze bleven in mij geloven, hadden er vertrouwen in dat ik opnieuw op het hoogste niveau zou scoren. Dus is het geweldig om hier te staan.”

“Het is mijn eerste zege voor Ineos en mijn eerste zege sinds het WK. Dit laatste anderhalf jaar was lastig, met veel tweede en derde plaatsen, soms eindigde ik zelfs buiten de top tien. Ik ben er elke dag blijven aan werken, het was niet gemakkelijk, dat is het nooit. Zeker niet met de concurrentie van die jonge gasten. Nu pak ik hier de zege, heel mooi, want ik train hier vaak op deze wegen en heb hier veel vrienden. Dus is het fijn om net hier weer te winnen, voor zij die me hier aanmoedigen langs de kant.”

Zijn rol in de ploeg is duidelijk. “Ik ben gewoon de ezel van de ploeg”, lachte Dennis, “ik help wie ik moet helpen. We hebben nog drie à vier mannen voor het klassement. Het is mooi dat we nog zoveel troeven hebben om uit te spelen, maar het zal niet makkelijk worden. Maandag zag je in de eerste etappe al dat het niveau hoog ligt.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten