TUI lanceert vier nieuwe zomerbestemmingen vanuit Zaventem en Antwerpen

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Touroperator TUI en diens luchtvaartmaatschappij TUI fly voegen vier nieuwe bestemmingen toe aan het zomeraanbod. Het gaat om Suceava in Roemenië, Avignon in Frankrijk, het Cypriotische Larnaca en het Griekse eiland Karpathos. De vlucht naar Avignon vertrekt vanuit Deurne, de andere vanop Brussels Airport.

Voor Larnaca en Karpathos is er ook een hotelaanbod en zijn pakketreizen dus mogelijk. Ook voor de nieuwe bestemmingen is kosteloos wijzigen mogelijk.

De vluchten naar Suceava starten op 16 april, met vertrek op maandag en vrijdag. De route naar Larnaca vangt op 2 mei aan, met vertrek op donderdag en vrijdag. Karpathos is bereikbaar vanaf 19 april, met vluchten op dinsdag en zaterdag. Avignon start tweemaal per week, maandag en vrijdag, vanaf 18 juni.

In het verleden had TUI al gevlogen op Larnaca, de andere bestemmingen zijn volledig nieuw, voegt de woordvoerder toe.

Ryanair hoopt vluchtaanbod tijdens zomer fors op te drijven

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair hoopt dankzij het toenemend aantal vaccinaties tegen het einde van de zomer weer het grootste deel van haar vluchten te kunnen aanbieden. Topman Michael O’Leary verwacht ongeveer de helft van het normale aantal vluchten midden dit jaar, een percentage dat in de periode juli-september zou moeten stijgen richting 80 procent. Dat heeft hij woensdag gezegd tijdens een teleconferentie.

De prognose is gebaseerd op de verwachting dat tegen de zomer een groot aandeel van de Europeanen ingeënt zal zijn met een coronavaccin. Ryanair biedt passagiers die nu een reis boeken, alvast de mogelijkheid om gratis om te boeken tot eind oktober.

Ryanair vervoerde in februari amper 500.000 mensen, 5 procent van het aantal reizigers in februari vorig jaar. Dat was de laatste maand voor de start van ingrijpende coronamaatregelen in Europa.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten