Sandra Kim treedt op tijdens Eurovisiesongfestival 2021: “Reis door de tijd”

Foto: Kris Van Exel

Voor de 65ste verjaardag van het Eurovisiesongfestival worden zes oud-winnaars uitgenodigd om hun winnend nummer opnieuw te brengen tijdens de finale van de wedstrijd. De enige Belgische winnares, Sandra Kim (48), zal in Rotterdam J’aime la vie nog een keer brengen.

Dankzij de overwinning van Duncan Laurence (26) met Arcade mocht Nederland in 2020 het Eurovisiesongfestival organiseren. Door het coronavirus moest de jubileumeditie een jaar uitgesteld worden. “Omdat dit het 65ste Songfestival is, maken we een reis door de tijd”, aldus head of show Gerben Bakker. Meer dan 180 miljoen kijkers over het hele continent zullen kunnen genieten van oud-winnaars die hun winnend lied nog een keertje komen brengen. Ook Sandra Kim, die met J’aime la vie in 1986 als enige Belgische de wedstrijd wist te winnen, is erbij.

LEES OOK. Sandra Kim over haar carrière en haar leven zonder kinderen: “Ik zal nooit kunnen aanvaarden dat ik geen moeder ben” (+)

Andere oud-winnaars zijn: de Nederlandse acts Lenny Kuhr (De troubadour, 1969) en Teach-In (Ding-a-dong, 1975), de Finse Lordi (Hard rock hallelujah, 2006), de Griekse Helena Paparizou (My number one, 2005) en de Zweedse Måns Zelmerlöw (Heroes, 2015).

In het thema ‘Rock the roof’ brengen de oud-winnaars coronaproof hun winnend nummer op het dak van verschillende Rotterdamse gebouwen. De daken van de Maassilo, Hotel New York en het Depot Boijmans Van Beuningen zullen het decor vormen voor hun optredens.

Sandra Kim treedt op tijdens Eurovisiesongfestival 2021: “Reis door de tijd”
Foto: Songfestival.nl
Door Imani Verstappen
AANGERADEN