Nu ook krijtcirkels in de parken in Gent: “We mikken op druktespreiding”

 

 ©  fvv

Gent -

Na het Sint-Pietersplein krijgen ook de drie drukste parken van Gent – het Citadelpark, Keizerpark en het Zuidpark – krijtcirkels. Dat maakt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) vrijdag bekend.

Simon Dekaezemaker

Om bezoekers van de Gentse parken te helpen bij het naleven van de coronaregels, krijgen ook de drie drukste parken – Citadelpark, Keizerpark en Zuidpark – krijtcirkels. Het gaat om cirkels voor vier personen, met een diameter van 3 meter en op 3 meter afstand van elkaar.

Met de cirkels wil de Stad Gentenaars de mogelijkheid bieden om coronaveilig samen te komen, nu de temperatuur aangenamer wordt. “Veel Gentenaars beschikken niet over een tuin of wonen klein. Bij mooi weer genieten zij graag van de Gentse parken”, klinkt het in een persbericht. “De Stad Gent mikt daarom op druktespreiding om alles veilig en positief te laten verlopen.”

Gemeenschapswachten zullen van de paasvakantie tot 30 september op drukke plaatsen zoals de Blaarmeersen, de Coupure en verschillende parken aanwezig zijn om de Gentenaars indien nodig te herinneren aan de regels.

 

 ©  fvv

Ivago plaatst extra afvalkorven op de drukke plekken. Tags op de grond zullen Gentenaars eraan herinneren dat ze hun plek proper moeten achterlaten. Eerder was al beslist om in extra publiek sanitair te voorzien in de Gentbrugse Meersen, het Keizerpark en aan het Houtdok.

LEES OOK. 105 krijtcirkels aangebracht op Sint-Pietersplein: mogelijk meer maatregelen elders in Gent

 

 ©  fvv

Lees ook

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent