PODCAST “Wow. Zit jij zoveel uur per dag op social media?” Evi Hanssen doet een bekentenis en vindt dat confronterend

 ©  Het Nieuwsblad

“Vind jij nu dat ik een probleem heb?” Dat is de hamvraag die Evi Hanssen (42) voorschotelt aan haar nichtje Maurane (17). Het probleemgeval in kwestie, is hun smartphone en hoeveel tijd en energie beide generaties erin steken.

Nick Busschots

De impact van sociale media op hun zelfbeeld en bij uitbreiding op hun hele leven: daarover gaat Evi Hanssen in gesprek met haar nichtje Maurane. Zij is de dochter van Evi’s oudere broer, ze is 17 jaar, gaat volgend jaar rechten studeren en is anders dan Evi zelf opgegroeid met de smartphone altijd bij de hand. Wanneer zij er niet mee bezig is? “Als ik slaap”, is het snelle antwoord.

Ook Evi zelf doet een frappante bekentenis in de wandelpodcast die ze elke week maakt voor ons lifestylemagazine Billie. In Walkie Talkies neemt ze haar dichtste familie en vrienden mee voor een wandeling van 2.500 stappen en een ontwapenende, openhartige babbel. Over haar eigen social mediagebruik, klinkt dat zo: “Ik vind het confronterend, ik schaam me er een beetje voor en Kurt (de vriend van Evi, nvdr) wordt zot als hij dit hoort…”

Luister naar Walkie Talkies met Evi, een podcast voor het lifestylemagazine Billie

Aangeboden door onze partners