Wilt u een gesigneerd wedstrijdshirtje van een Belgische atleet in huis halen? Dankzij veiling voor het goede doel kan het

 

 ©  BELGA

De wedstrijdtruitjes van de Belgische atleten die deelnamen aan het voorbije EK indoor in Torun (Polen) worden geveild voor het goede doel. De Belgische atleten willen daarmee iets terugdoen voor alle supporters en hun dankbaarheid uiten omdat ze tijdens de coronapandemie hun sport nog altijd kunnen beoefenen. Er zijn onder meer truitjes van goudenmedaillewinnaars Nafi Thiam en Elise Vanderelst te verkrijgen, net als exemplaren van de broers Borlée en Isaac Kimeli.

Sam Varewyck

De Belgische selectie kende een fantastisch EK indoor in Polen, want met vijf medailles presteerde ons land nooit beter. Nafi Thiam en Noor Vidts schitterden in de vijfkamp door goud en zilver te pakken en Elise Vanderelst haalde goud op de 1.500 meter. Bij de mannen was Isaac Kimeli goed voor zilver op de 3.000 meter en pakte Thomas Carmoy brons in het hoogspringen.

“De mix tussen gevestigde waarden en jonge talenten maakte van Team Belgium een hechte groep”, klinkt het in een persbericht rond de actie ‘Belgian Athletes for Charity’. “De gesprekken tussen de atleten gingen daardoor over meer dan alleen hun wedstrijden of prestaties. We wisselden ook veel creatieve ideeën uit. Op die manier kwamen we op het idee om een veiling voor het goede doel te organiseren, om onze dankbaarheid te tonen om in deze moeilijke tijden België te mogen vertegenwoordigen.”

Iedereen kan een bod uitbrengen op een wedstrijdsinglet met gesigneerd borstnummer van de Belgische atleten. “Na het afsluiten van de veiling moet de hoogste bieder het geboden bedrag storten aan een goed doel naar hun keuze, op voorwaarde dat het goede doel erkend is door de Koning Boudewijnstichting. Als dat gebeurd is, krijgen de bieders hun prijs toegestuurd”, klinkt het in het persbericht.

De veiling is vandaag (zaterdag) gestart en loopt door tot zondag 18 april om 20u. Bieden op uw favoriete shirt kunt u hier doen.

LEES OOK

Nu in het nieuws