‘Het journaal’ krijgt nieuw decor

‘Het journaal’ zoals we het gewoon zijn. 

Wie zaterdag Het journaal zag, kon er niet naast kijken. De gezichten zijn vertrouwd, maar het decor niet.

Dat komt omdat in Studio 1 aan de Reyerslaan, waar Het journaal sinds 2002 een vaste stek heeft, een grondige technische opknapbeurt krijgt. Led-schermen en studiolampen worden vervangen, en ook op andere vlakken drong vernieuwing zich op. Die vernieuwing van de studio gebeurt in negen dagen en is een huzarenstukje voor alle medewerkers. Zeker omdat alle coronamaatregelen gerespecteerd moeten worden. Eens klaar zal “de studio multifunctioneler zijn”, en kan “de ruimte ook gebruikt worden voor andere actuaformats”.

Het journaal laat zal bovendien vanaf 19 april een prominentere rol krijgen. Vaste ankers Goedele Wachters en Xavier Taveirne zullen dieper ingaan op enkele nieuwsthema’s van die dag.

Led-schermen en studiolampen krijgen een grondige opknapbeurt. 

(tove)  

Aangeboden door onze partners

Lees ook