Vrouw overleden en 5 gewonden na steekpartij in Vancouver

Bron © BELGA

Foto: AP

In Vancouver, in het westen van Canada, zijn zaterdag een dode en vijf gewonden gevallen bij een steekpartij. De dader is opgepakt, zo heeft de politie bevestigd.

Een man viel de slachtoffers om een nog onbekende reden aan in en rond een bibliotheek in Lynn Valley, een rustige wijk in het noorden van de stad. Zes mensen werden na de aanval naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen, een vrouw van wie de identiteit niet werd bekendgemaakt, overleed aan haar verwondingen.

De politie kon de dader snel oppakken. Hij is gekend voor eerdere feiten. De man heeft al een strafblad had. Vermoedelijk handelde hij alleen, maar het is niet duidelijk wat zijn motief was. Er is een oproep naar getuigen gelanceerd.

De Canadese premier Justin Trudeau reageerde via Twitter op de steekpartij. “Mijn hart is in Noord-Vancouver deze avond. Aan iedereen die door dit gewelddadig incident in Lynn Valley is getroffen: weet dat alle Canadezen aan jullie denken en de gewonden een spoedig herstel wensen”, schreef hij.

AANGERADEN