Sam Bennett moet braken tijdens volle finale van Gent-Wevelgem: “Ganse lijf zat vol melkzuur”

 

Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) kende een opgemerkte rol in Gent-Wevelgem. De Ierse sprinter zat in een ideale positie om mee te sprinten voor de overwinning, maar werd in de slotkilometers los uit de wielen gereden nadat hij enkele kilometers daarvoor al kotsend achteraan het groepje bengelde.

jpdv, lvh, md

Sam Bennett kwam mee over de Kemmelberg met de eerste groep, maar moest daarvoor bijzonder diep gaan. Zo diep dat de Ier nog tijdens de wedstrijd moest overgeven. “Ik heb er alles aan gedaan, maar in de finale veranderde alles snel. Ik was een beetje verrast dat ik de enige renner van Deceuninck-Quick-Step in de kopgroep was. Ik probeerde zo veel mogelijk te eten en te drinken, want het is een lange wedstrijd. Zeker als je in de aanval zit, verbruik je veel energie. Maar ik moest te diep gaan en ik had mezelf overeten. Er zat te veel eten in imjn mag en ik kon het niet binnenhouden. Bij de laatste passage over de Kemmelberg zat mijn hele lijf vol melkzuur. Ik moest er op een of andere manier vanaf.”

Bennett loste uiteindelijk bij een aanval van Nathan Van Hooydonck. “Toen ik de laatste keer de Kemmelberg overleefde dacht ik dat ik mee tot de finish zou gaan. Ik probeerde het nog slim te spelen door mee te schuiven de eerste twintig meter, maar ik had gewoon niks meer in de benen daarna. Toen het voedsel uit mijn maag kwam, was het gewoon een kwestie van minuten vooraleer mijn energie weg was. Ik blies mezelf helemaal op en kreeg geen voedsel meer binnen. Ze reden zo van me weg. Dat ik deze wedstrijd ooit kan winnen? Misschien, maar vandaag was het bijzonder lastig voor mij om te kunnen zegevieren.”

Bennett viel uiteindelijk ver terug en eindigde uitgeput en alleen in de Vanackerestraat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten