Jasper Stuyven miste Gent-Wevelgem na positieve coronatest bij Trek: “Dan maar om middernacht een glas Barolo gedronken”

Vorige week zat ­Jasper Stuyven op een wolk na de zege in ­Milaan-Sanremo. Nu blijft vooral frustratie over. Door een positieve coronatest bij Trek-Segafredo mocht hij niet starten in Gent-Wevelgem. “Akkoord, ik heb al een mooie ­zege beet, maar dat ik nu zo gefrustreerd ben, wil zeggen dat ik nog veel honger heb naar meer.”

Daags na zijn zege in Milaan-Sanremo ontkurkte Jasper Stuyven een fles Barolo Massolino Riserva uit 2013. Een week later proefde hij opnieuw van een Barolo. Voor de kenners een ­Oddero uit 2016. “Lekker, maar er echt van genieten, lukte niet. De afdronk was iets zuurder dan vorige week.”

De fles wijn werd om middernacht besteld door een ploegmaat. Stuyven hield het bij één glas, terwijl hij zijn valies aan het uitpakken was. Een halfuur eerder had hij immers van hotel­kamer moeten veranderen omdat bleek dat minstens één lid van de mannelijke bubbel van Trek-Segafredo positief getest had op Covid.

“Ik was al aan het slapen toen de dokter kwam kloppen op de deur van mijn hotelkamer om het slechte nieuws te melden. Geen Gent-Wevelgem en ook Dwars door Vlaanderen van woensdag is twijfelachtig, omdat rekening moet worden gehouden met de incubatieperiode. Uit frustratie heb ik zondag in mijn eentje de finale van Dwars door Vlaanderen gereden.”

Een tochtje van vijf uur. Van Gent-Wevelgem zag hij enkel de laatste twee kilometer. “Als ik dan hoor dat de koers is beslist door een waaier na zeventig kilometer, doet het nog meer pijn. Waaiers trekken is de specialiteit van onze ploeg. Op de teammeeting hadden wij afgesproken om hetzelfde te proberen als Team Bike­Exchange.”

Dubbel jammer omdat het al de tweede keer is dat Stuyven zijn topvorm en mentale boost na een grote zege niet kan verzilveren. “Het lijkt wel een vloek. Twee keer worden mijn kansen me ­ontnomen zonder dat ik het zelf in de hand heb. Vorig jaar won ik de Omloop Het Nieuwsblad en dat was meteen de laatste klassieker van het voorjaar. Nu won ik ­Milaan-Sanremo en dan wordt eerst Parijs-Roubaix voor negentig procent zekerheid geschrapt en mis ik ook nog Gent-Wevelgem...”

Blijft over: de Ronde van Vlaanderen. “Ik hoop daar wel te mogen starten. Ik heb alleszins niet positief getest.”(bvc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten