Wout van Aert roept op om te blijven thuis genieten van de koers: “Alleen zo kunnen we onze job blijven doen en de fans entertainen”

 

 ©  EPA-EFE

Wout van Aert kreeg op de gebruikelijke persconferentie van de winnaar van Gent-Wevelgem ook vragen over de coronabesmettingen die zowel Bora-hansgrohe al van vrijdag en Trek-Segafredo vanaf gisteren uit het peloton hielden. Op zijn manier deed de winnaar van Gent-Wevelgem een oproep om thuis te blijven genieten van de koersen. “Ik zag ook mensen die volgens mij niet allemaal langs het parcours wonen. Laat ons hopen dat we onze job kunnen blijven doen en de mensen thuis toch wat entertainment kunnen bieden.”

Hugo Coorevits

“Het is natuurlijk wel heel bijzonder in wat voor tijden we leven. Neem nu de quarantaine van Bora-hansgrohe en Trek-Segafredo: het zijn twee ploegen met een heel sterke kern voor de klassiekers. Het kan op het laatste moment een koers doen veranderen”, zei hij vanonder zijn masker.

“Zelf hebben we heel strikte protocollen die iedereen zo goed mogelijk probeert na te leven. We worden voortdurend getest. Zaterdag hebben we nog een sneltest gehad. Het is het enige dat we kunnen doen. Ik denk dat ik al meer dan een jaar omzeggens niet buiten ben gekomen. Dat ga ik ook deze week niet doen natuurlijk. We worden ook vaak soms blootgesteld aan een gevaarlijke omgeving. Je kunt niet zeggen dat zo’n dag als vandaag heel veilig is. Het is gewoon afstand bewaren en je houden aan de basisregels.”

 

 ©  BELGA

“Geen tekeningetje bij maken”

“In theorie rijd je in een peloton met allemaal renners die negatief getest zijn op Covid, maar je komt op de koers automatisch toch nog veel mensen tegen die ook hun job doen. (kijkt rond in de perszaal die voor de gelegenheid in de Sint-Hilariuskerk was) Dat spreekt voor zich dat dit een soort van blootstelling is die je anders niet opzoekt. Ik moet daar geen tekeningetje bij maken. Je probeert die basisregels altijd en overal zo goed mogelijk te respecteren.”

Al geeft Wout van Aert aan dat koersen zonder publiek niet zo gemakkelijk went. “Het voelt nog altijd vreemd aan dat er geen mensen zijn, vooral op de kasseistroken. Ik denk dat iedereen weet waarom het zo is. Het is belangrijk dat we het zo houden. Ik denk dat op deze manier de mensen thuis nog iets hebben om van te genieten op tv. Soms zie ik wel nog veel volk. Ik denk niet dat alle mensen die ik onderweg tegenkwam langs het parcours wonen. Ik begrijp het wel, maar ik hoop dat door de regels te volgen we toch nog onze job kunnen doen en de mensen thuis toch wat entertainment kunnen geven”, aldus Wout van Aert op de vooravond van Dwars door Vlaanderen van woensdag die hij links laat liggen en de Ronde van Vlaanderen van zondag.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten