Bayern München slaat de schrik om het hart: Robert Lewandowski net voor cruciale fase in seizoen geblesseerd vervangen bij Polen

 

 ©  ISOPIX

Alarmfase rood bij Bayern München in de aanloop naar de topper tegen eerste achtervolger RB Leipzig komend weekend. Topschutter Robert Lewandowski viel zondagavond in de WK-kwalificatiematch met Polen tegen Andorra uit met een knieblessure. Hij had op dat moment alweer twee keer gescoord. Op maandag liet de Poolse voetbalbond weten dat hij een blessure heeft opgelopen aan de ligamenten van de knie, waardoor hij meer dan waarschijnlijk de kraker tegen Engeland en met Bayern de Duitse topper tegen RB Leipzig zal missen.

Wim Conings

Lewandowski, die eind vorig jaar door de FIFA al werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar, is dit seizoen alleen nog maar belangrijker geworden voor de titelverdediger in de Champions League. Hij lijkt zelfs op weg het record aller tijden van Gerd Müller, die ooit 40 keer scoorde in één Bundesliga-seizoen, te verbreken. Op dit moment staat Lewandowski’s teller al op 35 rozen in de competitie met nog acht matchen te gaan. Ook in de Champions League, de wereldbeker voor clubs en bij de nationale ploeg van Polen was hij goed voor nog twaalf goals.

Het spreekt dus voor zich dat de aanwezigheid van ‘Lewa’ levensbelangrijk is voor Bayern. Zeker met het oog op de cruciale weken waar Der Rekordmeister voor staat. Komende zaterdag speelt het de verplaatsing tegen eerste achtervolger RB Leipzig, volgende week woensdag speelt het tegen PSG in de kwartfinale van de Champions League. Ex-Bayern-voorzitter Uli Hoeness, die toevallig als analist bij televisiezender RTL aanwezig was, zag het alvast met lede ogen aan. “Mijn hart bleef stilstaan toen ik het zag.” Later op de avond wist Hoeness echter nog te vertellen dat de eerste prognose wel lijkt mee te vallen.

Lewandowski kreeg meteen ijs op zijn knie na zijn vervanging. De Poolse voetbalbond bevestigde maandag dat hij een blessure heeft opgelopen aan de ligamenten van zijn knie. De verwachting is dat Lewandowski een tiental dagen aan de kant zal staan. Ook voor Polen is dat een stevige streep door de rekening, want zij staan voor de kraker in en tegen Engeland in de kwalificaties voor het WK 2022. De 32-jarige Lewandowski verlaat de Poolse selectie om bij Bayern de revalidatie te starten.

LEES OOK

Nu in het nieuws