Onderzoek naar drugsfeiten op Brussels seksfeestje met Europarlementslid geseponeerd

Bron © BELGA
Brussel -

Het onderzoek naar het feestje in Brussel waarop het Hongaarse Europees Parlementslid József Szàjer werd betrapt, is afgesloten zonder gevolg. Dat meldt de krant La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het onderzoek focuste op de drugmisdrijven die naar aanleiding van het feestje gepleegd zouden zijn. Voor de inbreuken op de coronamaatregelen had Szàjer een boete gekregen en ook betaald.

Het feestje in de Brusselse Steenstraat werd op vrijdag 27 november stilgelegd nadat buren geklaagd hadden over nachtlawaai. Toen de agenten de woning binnenvielen, bleek er een 25-tal personen aanwezig en bleek het al snel te gaan om een seksfeestje. Twee aanwezigen deden een beroep op hun diplomatieke onschendbaarheid en een derde man probeerde via de regenpijp aan de politie te ontkomen. Hij werd echter opgemerkt door een buurtbewoner, die de politie verwittigde. Die man bleek Europees Parlementslid József Szàjer te zijn, lid van de Hongaarse conservatieve regeringspartij Fidesz.

LEES OOK. Met xtc-pil op zak via regenpijp gevlucht van verboden seksfeestje met andere mannen: vertrouweling van Hongaarse president neemt ontslag als Europarlementslid (+)

Volgens het Brusselse parket werden in de rugzak van de man verdovende middelen aangetroffen, maar Szàjer ontkende dat hij drugs had gebruikt en verklaarde niet te weten hoe de verdovende middelen in de tas waren terechtgekomen.

LEES OOK. Organisator seksfeest met Europarlementslid: “Ik was zelf in een kamertje seks aan het hebben, dus ik weet niet exact wat er in de living gebeurd is” (+)

“Het onderzoek naar de drugs die hij op zak zou hebben gehad, werd intussen geseponeerd”, zegt parketwoordvoerder Martin François. “Hij heeft een boete gekregen voor de inbreuken op de coronamaatregelen. Het was de eerste keer dat hij een proces-verbaal kreeg daarvoor.”

Onderzoek naar drugsfeiten op Brussels seksfeestje met Europarlementslid geseponeerd
József Szàjer Foto: ISOPIX
Door jvh
AANGERADEN