Southwest Airlines plaatst miljardenorder voor Boeing 737 MAX

 

 ©  AP

Bron: BELGA

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines heeft bij Boeing een bestelling geplaatst voor 100 exemplaren van de 737 MAX, het toestel dat bijna twee jaar aan de grond stond na twee dodelijke crashes. Dat heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer maandag bekendgemaakt.

De bestelling heeft een waarde van meer dan 12,5 miljard dollar (10,6 miljard euro) op basis van catalogusprijzen. Maar in de praktijk worden er bij grote bestelling steevast kortingen gegeven.

Southwest Airlines nam ook een optie op nog eens 155 737 MAX-vliegtuigen. Het heeft nu tot nu toe bestellingen voor 380 exemplaren bevestigd (waarvan er 30 al geleverd zijn), en orders voor nog eens 270 toestellen in optie.

De 737 MAX-vliegtuigen werden bijna twee jaar lang wereldwijd aan de grond gehouden na twee dodelijke crashes. Eind vorig jaar hieven de Verenigde Staten het vliegverbod op. Ook in onder meer de Europese Unie mogen de toestellen intussen weer vliegen.

LEES OOK.Onderdelen van het toestel vielen uit de lucht, maar toch nam het aandeel van Boeing geen duik: experts leggen uit hoe dat komt (+)

LEES OOK

Nu in het nieuws