John Lelangue ziet nog een mooie toekomst voor Philippe Gilbert: “De riem er even afleggen was de beste beslissing”

Bron © BELGA

Foto: Foto Marc Van Hecke

Philippe Gilbert maakte maandag bekend dat hij een pauze inlast, een beslissing die hij samen met de ploeg nam. De 38-jarige kopman van Lotto Soudal zit er fysiek en mentaal een beetje door. “De riem er even afleggen was de beste beslissing die Philippe kon nemen na een mindere periode. Het seizoen is nog lang genoeg om er iets moois van te maken”, aldus Lotto Soudal-manager John Lelangue.

LEES OOK. Philippe Gilbert past voor de Ronde en wil mentaal en fysiek fit zijn voor Ardennenklassiekers: “Ik ben een mens, geen robot”

De oud-wereldkampioen begon nochtans redelijk goed aan het nieuwe wielerseizoen. In de Ster van Bessèges kaapte hij in de 3e etappe een 5e plaats weg. In de Omloop Het Nieuwsblad werd Gilbert 5e, waarna hij Parijs-Nice reed in aanloop naar Milaan-Sanremo. Op de Via Roma finishte hij tegenvallend als 72e. Een teleurstelling, want zoals bekend is Sanremo het enige nog ontbrekende monument op het palmares van Gilbert. In de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem gaf hij er nadien vroegtijdig de bui aan. Hij besliste nu om een pauze in te lassen en alvast niet te starten in de Ronde van Vlaanderen zondag.

John Lelangue ziet nog een mooie toekomst voor Philippe Gilbert: “De riem er even afleggen was de beste beslissing”
Foto: BELGA

“Wij hebben zondagavond na Gent-Wevelgem onder vier ogen een lang gesprek gehad”, legde Lotto Soudal-manager John Lelangue uit. “De riem er even afleggen was de beste beslissing die Philippe kon nemen na een mindere periode. Het seizoen is nog lang genoeg om er iets moois van te maken.”

Pijn aan knie

“Philippe is na zijn val in de Tour altijd blijven werken aan zijn rentree. Hij is heel competitief en wou terugkomen in de klassiekers in oktober, die waren uitgesteld door de coronacrisis. Dat lukte echter niet. Pas net voor Milaan-Sanremo, dit seizoen, ebde de pijn weg aan de knie. Een heel positieve factor. Maar zijn lichaam en geest wilde rust. Zondagavond namen we de beslissing om er even de stekker uit te trekken. Zo kunnen we terug de Philippe Gilbert krijgen zoals voorheen. Beter deze beslissing te nemen dan blijven aan te modderen. Wij hebben immers nog een mooie toekomst met ‘Phil’ voor ogen.”

John Lelangue ziet nog een mooie toekomst voor Philippe Gilbert: “De riem er even afleggen was de beste beslissing”
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lotto Soudal zal het zondag in de Ronde van Vlaanderen dus zonder Philippe Gilbert moeten doen. “Onze selectie voor de Ronde gaan we vrijgeven na Dwars door Vlaanderen”, besloot Lelangue. “Ik ga dat bespreken met de sportdirecteurs. We doen dit stap voor stap. We hebben ook nog enkele jonge gasten die goed functioneren. En er zijn nog mannen als John Degenkolb en Tim Wellens.”

(belga)

Door Valerie Van Avermaet
AANGERADEN