Noord-Korea noemt Zuid-Koreaanse president “papegaai” van VS

Bron © BELGA

Kim Yo-jong en Moon Jae-in 2018 Foto: AP

Noord-Korea verwijt de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in de “papegaai” van de Verenigde Staten te zijn. De Zuid-Koreaanse staatsleider had kritiek geuit op de Noord-Koreaanse rakettesten van vorige week.

Kim Yo-jong, de invloedrijke zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, noemde Moon “een papegaai opgevoed door Amerika” en beschuldigde hem ook van “schaamteloosheid”, in een persbericht via het staatsnieuwsagentschap KCNA.

“Zo’n onlogisch en schaamteloos gedrag van Zuid-Korea is exact hetzelfde als de gangsterachtige logica van de Verenigde Staten die het recht op zelfverdediging (van Noord-Korea, nvdr.) aanvoeren als een schending van ‘resoluties’ van de VN en ‘bedreigingen’ tegen de internationale gemeenschap”, zei Kim Yo-jong.

Haar kritiek komt na de speech van de Zuid-Koreaanse president waarin hij zei dat “daden die moeilijkheden veroorzaken voor de dialoog ongewenst zijn”. Moon Jae-in zei ook dat “mensen erg bezorgd zijn” door de lanceringen door Noord-Korea. Hij riep op tot meer dialoog tussen Washington, Pyongyang en Seoel.

Pyongyang zei zelf donderdag een rakettest te hebben uitgevoerd met een “nieuw type tactische geleide raketten”.

Door jvh
AANGERADEN