Siegfried Bracke verkozen tot voorzitter van VAF

Siegfried Bracke 

Siegfried Bracke ©  ISOPIX

Oud-Kamervoorzitter Siegfried Bracke is maandagavond unaniem verkozen als nieuwe voorzitter van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Dat meldt het filmfonds.

jvhBron: BELGA

In een persbericht zegt het VAF ervan overtuigd te zijn dat het met de vernieuwde raad van bestuur “beschikt over een sterk bestuurscollege dat samen met het volledige team en de recent aangestelde directeur-intendant zal werken aan de vele uitdagingen voor en versterking van de audiovisuele en gamesector, zowel in Vlaanderen als op internationaal vlak”.

Behalve Bracke maken ook Dennis Cluydts, Dimitri Hoegaerts, Anouk Mertens, Tim Raats, Ilse Schooneknaep en Dirk Vanhegen deel uit van de raad van bestuur. Deze zeven werden aangeduid door de Vlaamse regering. Vlaams Belang had aanvankelijk Jef Elbers aangeduid, maar die kandidatuur werd ingetrokken toen enkele controversiële uitspraken over homo’s van Elbers opdoken. In zijn plaats werd Hoegaerts aangeduid. Zij werden twee weken geleden al officieel aangesteld. Er zijn maandag ook vier onafhankelijke bestuurders aangesteld: Aminata Demba, Regis Le Roy, Ellen Onkelinx en Maud Van de Velde.

“Zo goed mogelijke vertegenwoordiging”

Het VAF geeft aan dat voor de samenstelling “een zo goed mogelijke vertegenwoordiging van belangrijke stakeholders uit de Vlaamse audiovisuele en gamesector van doorslaggevend belang” was. Er werd ook rekening gehouden met elementen als continuïteit van bestuur, genderevenwicht en inclusie.

Als voorzitter volgt Bracke Kenneth Taylor op. Taylor, vandaag Open Vld’er en burgemeester van het Oost-Vlaamse Wichelen, heeft een verleden als regisseur. Bracke was zoals bekend in een vorig leven journalist bij de VRT. Sinds begin dit jaar staat Koen Van Bockstal aan het hoofd van het VAF.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten